21. časť relácie „Na rybách – Petrov zdar“

Vážení rybári a členovia Slovenského rybárskeho zväzu,

dovoľujeme si Vás upozorniť na blížiacu sa premiéru rybárskej relácie s názvom „Na rybách – Petrov zdar!“, ktorú Vám na televízne obrazovky prináša Slovenský rybársky zväz v spolupráci s RTVS. Pripájame Vám zoznam tém, ktoré sú jej obsahom:

  1. Predstavenie rieky Váh v MsO SRZ v Seredi. Úsek rieky Váh nad VN Kráľová patrí k veľmi populárnym revírom, o čom svedčí jeho návštevnosť a množstvo kapitálnych rýb, ktoré tu rybári lovia. Hneď v úvode najnovšej časti relácie sa sem vyberieme a množstvo podrobných informácií nám prezradí predseda MsO SRZ v Seredi – Ing. Dušan Alina.
  2. Zimná údržba revírov. V Seredi ostaneme aj v druhej reportáži. Tento krát sa ale presunieme na rameno Váhu, ktoré v čase natáčania pokrývala súvislá vrstva ľadu. My sa s ním popasujeme – budeme píliť diery, ktoré sú nevyhnutné pre bezproblémové prezimovanie rybej obsádky.
  3. Účasť SRZ na výstave v Nitre. Účasť Slovenského rybárskeho zväzu na výstavách je v uplynulých rokoch už priam samozrejmosťou, a na jednu takú sa vyberieme do Nitry. Okrem samotnej účasti Vám ukážeme aj najúspešnejších športovcov, ktorí v uplynulej sezóne úspešne reprezentovali našu krajinu.
  4. Kormorány na Kráľovej. Kormoránom sa v našej relácii venujeme pomerne často, a inak tomu nebude ani tento raz. Vybrali sme sa za nimi na VN Kráľová, kde sa ich výskyt blíži k tisícim kusom. Viete si predstaviť, aké škody takýto kŕdeľ dokáže napáchať? Nie? V tom prípade si nenechajte ujsť reportáž.
  5. Vnímajú ryby farby? Túto otázku si rybári kladú pomerne často, no v odpovedi sa ich názory líšia. Na túto tému sa budeme rozprávať s Romanom Pavelkom – rybárom, ktorý má množstvo skúseností z praxe.

Reláciu „Na rybách – Petrov zdar!“ si môžete pozrieť na „Dvojke“ v časoch:

Nedeľa 11. marca o 9:35 hod. – premiéra

Utorok 13. marca o 16:25 hod. – repríza

Prajeme príjemné sledovanie!