18. časť relácie „Na rybách – Petrov zdar“

Vážení rybári a členovia Slovenského rybárskeho zväzu,

dovoľujeme si Vás upozorniť na blížiacu sa premiéru rybárskej relácie s názvom „Na rybách – Petrov zdar!“, ktorú Vám na televízne obrazovky prináša Slovenský rybársky zväz v spolupráci s RTVS. Pripájame Vám zoznam tém, ktoré sú jej obsahom:

  1. Lov kaprov na Handlovskom rybníku. V prvej reportáži poslednej tohtoročnej relácie potešíme prevažne priaznivcov lovu na klasiku. Vyberieme sa do Handlovej, kde si počas jesene tunajší rybári vychutnávajú lov vianočných kaprov na tzv. klasiku po jesennom zarybnení. My sa k nim pridáme a ukážeme Vám, ako byť pri takomto spôsobe lovu úspešný.
  2. Predstavenie pstruhárstva v Príbovciach. Ako už z názvu vyplýva, ďalší príspevok sme natáčali na stredisku, ktoré je v prevažnej miere zamerané na odchov pstruha dúhového.
  3. Čistenie a filetovanie kapra. Vianoce sa pomaly blížia, a tak sme sa rozhodli venovať aj téme, ktorá určite poteší aj množstvo nerybárov. Práve oni totiž majú často problém, ako sa má správne postupovať pri čistení a filetovaní čerstvého kapra na vianočný stôl. My Vám to podrobne ukážeme v reportáži.
  4. Filetovanie pstruha. Nielen kapor, ale aj pstruh je častým jedlom na Štedrý večer. Po kaprovi si teda ukážeme aj to, ako správne vyfiletovať pstruha.

Reláciu „Na rybách – Petrov zdar!“ si môžete pozrieť na „Dvojke“ v časoch:

  Nedeľa 10. decembra o 8:50hod. – premiéra

Utorok 12. decembra o 16:05hod. – repríza

 

Prajeme príjemné sledovanie!