16. časť relácie „Na rybách – Petrov zdar“

Važení rybári a členovia Slovenského rybárskeho zväzu,

dovoľujeme si Vás upozorniť na blížiacu sa premiéru rybárskej relácie s názvom „Na rybách – Petrov zdar!“, ktorú Vám na televízne obrazovky prináša Slovenský rybársky zväz v spolupráci s RTVS. Pripájame Vám zoznam tém, ktoré sú jej obsahom:

  1. Návšteva rieky Váh v Trenčíne. V úvode najnovšej časti relácie si predstavíme úsek rieky Váh, ktorý obhospodaruje MsO SRZ v Trenčíne. Úsekom tejto časti rieky nás prevedie predseda Trenčianskej organizácie – Ing. Jozef Lauš. Navštívime hneď niekoľko krásnych miest, ktoré určite budú zaujímať nielen miestnych rybárov, ale aj držiteľov zväzových povolení na rybolov.
  2. Aktuálna informácia o kormoránoch. Ichtyológ Slovenského rybárskeho zväzu pre Stredoslovenskú oblasť Richard Štencl je predsedom komisie venujúcej sa kormoránom, ich monitorovaniu a platnej výnimke na plašenie a odstrel. V krátkej reportáži nám poukáže na škody, ktoré tieto vtáky páchajú na rybách a rovnako tak nám poskytne aj aktuálne informácie o plnení kvót pre regulovaný odstrel kormoránov, vyplývajúcich z tejto výnimky.
  3. Lov rýb s Jurajom Smatanom. Na Váhu ostaneme aj v ďalšej reportáži, tento krát sa však vyberieme na ryby. Sprevádzať nás bude člen zlatého tímu z Majstrovstiev sveta v love rýb udicou na prívlač, a venovať sa budeme lovu rýb touto technikou.
  4. Lov žralokov s Petrom Bubanom. Ak je Vám v tomto počasí, ktoré aktuálne vládne na Slovensku zima, určite si nenechajte ujsť príspevok o love žralokov na ďalekej Floride. Okrem teplého počasia Vám ukážeme aj niekoľko žralokov, ktorých sa podarilo uloviť Slovákovi Petrovi Bubanovi.
  5. Výlov rýb z Číčovského rybníka. V závere relácie si odskočíme na výrobné stredisko Slovenského rybárskeho zväzu v Kľúčovci, kde miestny rybári zberali svoju úrodu v podobe rýb, o ktoré sa celý rok starali. Viac o tejto činnosti nám rozpovie vedúci strediska Peter Dobrý.

Reláciu „Na rybách – Petrov zdar!“ si môžete pozrieť na „Dvojke“ v časoch:

Nedeľa 12. novembra o 9:35 hod. – premiéra

Utorok 14. novembra o 16:30 hod. – repríza

 

Prajeme príjemné sledovanie!