12. časť relácie „Na rybách – Petrov zdar“

Vážení štatutárni zástupcovia ZO SRZ,

dovoľujeme si Vás upozorniť na blížiacu sa premiéru rybárskej relácie s názvom „Na rybách – Petrov zdar!“, ktorú Vám na televízne obrazovky prináša Slovenský rybársky zväz v spolupráci s RTVS. Pripájame Vám zoznam tém, ktoré sú jej obsahom:

  1. Lietadlom ponad Dunaj. Ako ste si už mohli zvyknúť, v našej relácii už tradične prinášame reportáže, v ktorých predstavujeme rybárske revíry na Slovensku. Tá dnešná bude ale netradičná. Vyberieme sa na Dunaj, ponad ktorým nás prevedie profesionálny pilot Ladislav Užák. Sadneme do lietadla a letieť budeme ponad Bratislavu, pokračovať budeme ponad rieku Dunaj až k elektrárni Gabčíkovo. Spiatočná cesta bude smerovať ponad Malý Dunaj. Dopredu Vám prezradíme iba toľko, že sa skutočne máte na čo tešiť!
  2. Dni Dunaja v Štúrove. Akcia venovaná našej najväčšej rieke, ktorá trvá takmer mesiac a svoje vyvrcholenie ma už tradične v meste Štúrovo. S našou kamerou sme sa zúčastnili a predseda miestnej organizácie, p. Eugen Farský nám o nej prezradil viac. Okrem toho sme mali možnosť nahliadnuť aj do histórie rybárstva na Dunaji a nebudú chýbať ani informácie o fungovaní detského rybárskeho krúžku od Štefana Peruteka.
  3. Otrava na rieke Váh v Trenčíne. Možno ste v letných mesiacoch postrehli informáciu o devastačnom úhyne rýb na rieke Váh v Trenčíne. Otrava zasiala predovšetkým mreny a podustvy, ktorých uhynula viac ako tona. Priamo na mieste sme sa snažili zistiť príčinu, prečo k takejto katastrofe prišlo. Viac nám už ale prezradí Ing. Dušan Hajňuk – ichtyológ Slovenského rybárskeho zväzu a predseda miestnej organizácie – Ing. Jozef Lauš.
  4. Slovenský rybársky zväz na výstave Agrokomplex. Poľnohospodárska výstava v Nitre už dlhoročne vedie rebríčky návštevnosti výstav na Slovensku, a práve z tohto dôvodu sa jej zúčastnili aj zástupcovia Slovenského rybárskeho zväzu. Deti si mohli zasúťažiť a vyhrať hodnotné ceny. Pre všetkých návštevníkov bolo najväčším ťahákom veľkokapacitné akvárium, v ktorom plávali ryby našich vôd. O tom, či takáto propagácia rybárstva má význam sa už ale dozviete v samotnej reportáži.

 

Reláciu „Na rybách – Petrov zdar!“ si môžete pozrieť na „Dvojke“ v časoch:

 

Nedeľa 17. septembra o 8:55hod. – premiéra

Utorok 19. septembra o 16:30hod. – repríza

 

Prajeme príjemné sledovanie!