6. časť relácie „Na rybách – Petrov zdar“

Dovoľujeme si Vás upozorniť na blížiacu sa premiéru rybárskej relácie s názvom „Na rybách – Petrov zdar!“, ktorú Vám na televízne obrazovky prináša Slovenský rybársky zväz v spolupráci s RTVS. Pripájame Vám zoznam tém, ktoré sú jej obsahom:

  1. Predstavenie rybárskeho revíru – VN Žilina. Táto vodná nádrž na severe Slovenska patrí medzi menej známe revíri, a to aj napriek kapitálnym úlovkom, ktoré tu rybári každoročne lovia. Všetky potrebné informácie o vodnom diele nám prezradí hospodár Ing. Baran. Pokiaľ sa chystáte v blížiacej sa rybárskej sezóne navštíviť nový revír, určite si tento diel relácie nenechajte ujsť.
  2. Výlov rybníka žiakmi strednej odbornej školy v Ivanke pri Dunaji. Učebný odbor rybárstvo má na tejto škole už dlhoročnú tradíciu, a v rámci praxe sa žiaci venujú aj odchovu rýb na rybničnom hospodárstve vo Veľkom Blahove. A práve na výlove jedného z rybníkov sme sa mohli presvedčiť, že im to ide naozaj dobre. Počas natáčania sa nám venoval Ing. Jaroslav Šubjak, ktorý nám okrem výlovu prezradil aj ako prebieha poloumelý výter zubáča, či predstavil dva zaujímavé druhy rýb pôvodom z Ruska.
  3. Práca s mládežou na Slovensku. Táto téma rezonuje medzi rybármi pomerne často. My sme sa s kamerou vybrali na tréning, kde sa naši najmladší rybári pripravovali na blížiace sa preteky. Viac nám už prezradí Jaroslav Heler.
  4. Lov na plávanú s Martinom Lipkom. Tréningu detí sa zúčastnil aj Martin Lipka, ktorý nám ukázal pár jednoduchých rád, ako si zefektívniť čas na rybách, pokiaľ sa chystáte loviť spôsobom plávaná.

 

Reláciu „Na rybách – Petrov zdar!“ si môžete pozrieť na „Dvojke“ v časoch:

Nedeľa  23. apríla o 9:35hod. – premiéra

Utorok  25. apríla o 16:30hod. – repríza

 

Prajeme príjemné sledovanie!