4. časť relácie „Na rybách – Petrov zdar“

Dovoľujeme si Vás upozorniť na blížiacu sa premiéru rybárskej relácie s názvom „Na rybách – Petrov zdar!“, ktorú Vám na televízne obrazovky prináša Slovenský rybársky zväz v spolupráci s RTVS. Pripájame Vám zoznam tém, ktoré sú jej obsahom:

  1. Predstavenie rybárskeho revíru – VN Nosice. Hospodár vodnej nádrže Miroslav Haviar nás prevedie touto vodnou nádržou a popíše všetky obmedzenia, ktoré tu obmedzujú výkon rybárskeho práva našich členov. Patria medzi ne napríklad výstavba železničnej trate, zlý prístup k vode či oplotené pozemky chatármi.
  2. Umelý výter šťúk na výrobnom stredisku Rady SRZ v Malom Záluží. Ukážeme si, ako prebieha umelý výter tejto obľúbenej dravej ryby.
  3. Ľadochod na rieke Poprad. Určite ste v uplynulom období prostredníctvom viacerých médií zaznamenali informáciu o tejto pre nás rybárov zlej správe. Ľadochod na rieke Poprad zdevastoval rozsiahli úsek rieky Poprad a rozsiahle sú aj škody na rybách. Čo ho spôsobilo a aké sú následky sa dozviete v samotnom príspevku.
  4. Jarný lov kaprov na mŕtvom ramene Malého Dunaja. Po zime je na stojatých vodných plochách povolený lov do 15. marca, a to sme využili aj na natáčanie lovu kaprov na feeder. O tom, ako byť pri love v studenej vode úspešný nám porozpráva Igor Psota – špičkový rybár, ktorý sa prevažne venuje lovu na túto jemnú techniku.

Reláciu „Na rybách – Petrov zdar!“ si môžete pozrieť na „Dvojke“ v časoch:

Sobota 25. marca o 14:25hod. – premiéra

Nedeľa 26. marca o 8:50hod. – repríza

Utorok 28. marca o 16:30hod. – repríza

 

Prajeme príjemné sledovanie!