Stretnutie kvôli Jazeru Košice

Na košickom magistráte sa 13. októbra 2016 konalo pracovné stretnutie pracovníkov magistrátu, mestskej časti Jazero, zástupcov spoločnosti zabezpečujúcej čistenie vody v Jazere Košice  a zástupcov MsO SRZ Košice a Rady SRZ Žilina kvôli spôsobu ďalšieho obhospodarovania kaprového rybárskeho revíru r.č. 4-0840-1-1 Jazero Košice, ktorý obhospodaruje MsO SRZ Košice.

Obe strany sa zhodli na tom, že pre zlepšenie situácie na tejto vodnej ploche je potrebná užšia spolupráca. V súvislosti so snahou mesta a mestskej časti o zlepšenie čistoty v tomto štrkovisku bola riešená problematika spôsobu výkonu rybárskeho práva v revíri, konkrétne obmedzenia vnadenia, likvidácie nahlásených drobných úhynov rýb, čistoty brehov, zvýšenie zarybňovania revíru dravými druhmi na úkor bentofágnych rýb a nešvárov, ktoré idú ruka v ruke s obdobnými revírmi, ktoré sú v podobne veľkých mestských aglomeráciách prednostne navštevované rybármi.

Dôležité pre členov SRZ v Košiciach je, že mesto Košice, ani jeho mestská časť nemajú ambíciu odobrať tento revír rybárom, ale samospráva očakáva, že situácia na tomto rybárskom revíri sa bude postupne zlepšovať.


p1010089