Obmedzenie výkonu rybárskeho práva na VN Zemplínska Šírava

Vážení rybári, vážení členovia SRZ!

V dňoch 14. až 21. septembra 2024 sa na Zemplínskej Šírave uskutoční XVI. ročník medzinárodných športových rybárskych pretekov družstiev v love kaprov „Zemplínsky kapor“. Pretekov sa zúčastní 55 družstiev z Čiech, Poľska, Slovenska a Maďarska. Nakoľko sa všetky sektory nachádzajú na brehoch okolo celej Zemplínskej Šíravy mimo rezervácie, dovoľujeme si upozorniť rybársku verejnosť, že počas konania pretekov je zákazaný lov rýb na pretekárskej trati (viď mapka pretekov) pre nesúťažiacich.
Pre nesúťažiacich je lov rýb možný len z brehu na náhod v úsekoch Medvedia hora prístavisko, Penzión Anima, Vojenská zotavovňa, Hotel Eurobus, prístavisko Hôrka a nápustný kanál po oboch stranách (viď. mapku pretekov). Prosíme rybársku verejnosť, aby z dôvodu konania pretekov obmedzili lov rýb na vodnej ploche z člna, lov sumca za pomoci vábničky a taktiež zavážanie a zanášanie nástrah.
Športové rybárske preteky Zemplínsky kapor sú schválené Radou SRZ – užívateľom rybárskeho revíru. Užívateľ rybárskeho revíru môže loviacim, ktorí nie sú účastníkmi pretekov, počas rybárskych pretekov alebo športových rybárskych pretekov vo vymedzenom úseku rybárskeho revíru lov rýb obmedziť alebo zakázať (§ 20 bod 3 Zákon o rybárstve č. 216/2018 Z.z.).

Ďakujeme za pochopenie.
S pozdravom
Vladimír Šaffa
predseda MsO SRZ Michalovce