Na rybách – Petrov zdar, 13.4.-15.4.2024

dovoľujeme si Vás upozorniť na blížiacu sa premiéru rybárskej relácie s názvom „Na rybách – Petrov zdar!“, ktorú Vám na televízne obrazovky prináša Slovenský rybársky zväz v spolupráci s RTVS. Keďže začiatok sezóny lovu pstruhov je doslova za dverami, budeme sa tejto téme venovať aj my. Pripájame zoznam tém, ktoré sú obsahom najnovšej relácie.

  1. Vyčisti si svoj potok. Hneď v úvode sa zúčastníme prestížnej akcie, ktorú zorganizovali handlovskí rybári. Pred otvorením sezóny lovu pstruhov sa na brehu rieky Handlovka zišli nadšenci spomedzi rybárov, poľovníkov, detí a verejnosti, ktorí si vytýčili jasný cieľ. Vyčistiť brehy svojej rieky. Deti si naozaj prišli na svoje. Počas celej akcie sa im venoval vodník Čľupko a na konci si každé dieťa mohlo vypustiť do Handlovky svojho pstruha.
  2. Muškárske stretnutie v Ratnovciach. Napriek tomu, že lov na umelú muchu je využívaný hlavne na severe Slovenska, postupne sa do tajov muškárenia zasväcujú aj „dolniaci“. V Ratnovciach pri Piešťanoch sa na detskom podujatí stretli muškári, aby si vzájomne odovdali skúsenosti.
  3. Okienko tajomníka SRZ. Čoraz viac rybárov sa dožaduje vydávania povolení formou SMS. Ako na tieto požiadavky reaguje SRZ nám prezradil jeho tajomník. Okrem toho vás poinformuje o tom, aké prekvapenie čaká rybárov v deň otvorenia sezóny lovu pstruhov na VN Bešeňová.
  4. Muškárenie v kaprových revíroch – divácka otázka. Muškáriť je možné aj v revíroch kaprových a dokonca tento spôsob lovu je povolený celoročne. Samozrejme aj tu platia určité obmedzenia.
  5. Lov rýb. Záver relácie patrí lovu rýb. Keďže počas výroby nebolo ešte možné loviť pstruhy, vybrali sme sa loviť kapry metódou plávaná na povrchový lom.

Reláciu „Na rybách – Petrov zdar!“ si môžete pozrieť na „Dvojke“ v čase:
Sobota 13.4. o 15:40 hod. – premiéra
Nedeľa 14.4. o  09:20 hod. – repríza
Pondelok 15.4. o  17: 55 hod. repríza

V prípade, že ste reláciu nestihli, môžete si ju pozrieť v archíve RTVS:
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv?l=n

Prajeme vám príjemné sledovanie.
Zároveň dávame do pozornosti aj kontaktné údaje na redaktora relácie pána Martiša, ktorého môžete kontaktovať v prípade zaujímavých námetov do relácie: redaktor@srzrada.sk,
0948 560 900.