“Na rybách – Petrov zdar” – 30. 4. – 2. 5. 2022

dovoľujeme si Vás upozorniť na blížiacu sa premiéru rybárskej relácie s názvom „Na rybách – Petrov zdar!“, ktorú Vám na televízne obrazovky prináša Slovenský rybársky zväz v spolupráci s RTVS. Pripájame Vám zoznam tém, ktoré sú jej obsahom:

1. Predstavenie práce ichtyológa Slovenského rybárskeho zväzu. Práca ichtyológa je skutočne rozmanitá. Od bežnej papierovej agendy až po prácu priamo v teréne. Slovenský rybársky zväz momentálne zamestnáva štyroch ichtyológov, ktorí majú svoju pôsobnosť rozdelenú podľa oblastí. V úvode relácie si o ich práci povieme viac.
2. Konferencia zameraná na rybožravé predátory. V súčasnej dobe je mnoho problémov, ktoré rybárov trápia. Jedným z nich sú rybožravé predátory, ktoré sú podľa rybárov premnožené a nezmyselne ochraňované. Aj to bol dôvod, prečo Slovenský rybársky zväz usporiadal konferenciu na túto tému.
3. Úvod pstruhovej sezóny. 16. apríla odštartovala pstruhová sezóna a pri pstruhových rybárskych revíroch sme nechýbali ani my s našou kamerou. Zaujímali sme sa, na aké nástrahy sa čerstvo vysadené pstruhy dajú uloviť a aká technika lovu je úspešná. Okrem toho sme sa na slovíčko zastavili aj pri rybárskej stráži.
4. Ako zvýšiť úspešnosť lovu. Podobne ako v závere poslednej časti relácie, aj dnes poradíme všetkým rybárom preferujúcich lov na feeder. Témou bude vnadenie a výber úspešnej nástrahy.

Reláciu „Na rybách – Petrov zdar!“ si môžete pozrieť na „Dvojke“ v čase:

Sobota 30. apríla o 15:50 hod. – premiéra
Nedeľa 1. mája o 09:45 hod. – repríza
Pondelok 2. mája o 17:55 hod. – repríza

V prípade, že ste reláciu nestihli, môžete si ju pozrieť v archíve RTVS:
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv?l=n
Zároveň dávame do pozornosti aj kontaktné údaje na redaktora relácie pána Martiša, ktorého môžete kontaktovať v prípade zaujímavých námetov do relácie: redaktor@srzrada.sk, 0948 560 900.

Prajeme príjemné sledovanie!