„Na rybách – Petrov zdar!“, 12.-13. júna 2021

Dovoľujeme si Vás upozorniť na blížiacu sa premiéru rybárskej relácie s názvom „Na rybách – Petrov zdar!“, ktorú Vám na televízne obrazovky prináša Slovenský rybársky zväz v spolupráci s RTVS. Pripájame Vám zoznam tém, ktoré sú jej obsahom:

  1. Predstavenie MO SRZ Námestovo. Okolie Oravskej priehrady patrí k najkrajším miestam na Slovensku. A práve do tejto oblasti sa vyberieme v úvode relácie a predstavíme si rybársku organizáciu v Námestove.
  2. Plánovaná výstavba vtáčieho ostrova na Oravskej priehrade. Pripravovaná realizácia ďalšieho vtáčieho ostrova na VN Orava vyvoláva rôzne reakcie. Zatiaľ čo ochranári sú plní očakávaní, rybári s týmto zámerom nesúhlasia. Prinášame vyjadrenia oboch strán.
  3. Odbahňovanie VN Môťová. VN Môťová patrí k najatraktívnejším oddychovým lokalitám v okolí mesta Zvolen. Do prevádzky bola uvedená už pred niekoľkými desaťročiami a za tento čas sa na jej dne usadilo množstvo sedimentov.
  4. Výnimka na plašenie a odstrel kormorána veľkého. Rybári na ňu netrpezlivo čakali viac ako rok. Prečo toto rozhodnutie SRZ nevyhovuje? Opäť sme sa pýtali zástupcov Štátnej ochrane prírody SR a Slovenského rybárskeho zväzu.
  5. Lov lipňov. Od 1. júna je lov povolený už aj na kaprových a lipňových vodách. Túto príležitosť využijeme a vyberieme sa loviť lipne na riečku Rajčianku.

Sobota 12. júna o 13:20 hod. – premiéra
Nedeľa 13. júna o 08:50 hod. – repríza

V prípade, že ste reláciu nestihli, môžete si ju pozrieť v archíve RTVS:

https://www.rtvs.sk/televizia/archiv?l=n

Zároveň dávame do pozornosti aj kontaktné údaje na redaktora relácie p. Petra Martiša, ktorého môžete kontaktovať v prípade zaujímavých námetov do relácie: redaktor@srzrada.sk, 0948 560 900.

Prajeme príjemné sledovanie!