Upútavka relácie „Na rybách – Petrov zdar!“,

Vážení členovia SRZ, vážení športoví rybári,

dovoľujeme si Vás upozorniť na blížiacu sa premiéru rybárskej relácie s názvom „Na rybách – Petrov zdar!“, ktorú Vám na televízne obrazovky prináša Slovenský rybársky zväz v spolupráci s RTVS. Pripájame Vám zoznam tém, ktoré sú jej obsahom:

  1. Predstavenie MsO SRZ Galanta. Organizačná zložka Slovenského rybárskeho zväzu v Galante vznikla v roku 1950, a k dnešnému dňu združuje viac ako 1000 členov. Patrí teda k väčším organizáciám, a práve pri príležitosti 70-teho výročia sme ich navštívili. Predseda nám povie  základné informácie o organizácii, a rybársky hospodár nás prevedie najzaujímavejšími revírmi.
  2. Plôdik lipňa tymiánového. Umelý výter tejto nádhernej ryby sme Vám ukázali približne pred mesiacom. Teraz sa pozrieme, ako sa čerstvo vyliahnutým rybkám darí. Zmeníme však lokalitu a navštívime pstruhárstvo v Bielom Potoku.
  3. Lov rýb na rieke. Lov na kaprových vodách je momentálne povolený len na ostatných vodných plochách a tečúcich vodách. My sa vyberieme na tečúcu vodu, a ukážeme Vám lov na položenú.
  4. Aktuálne z VN Ružiná. Na sociálnych sieťach sa v uplynulom období rozšírila informácia, že na VN Ružiná nastal hromadný úhyn rýb. Na túto tému sa porozprávame s tajomníkom Slovenského rybárskeho zväzu. Okrem toho nám prezradí aj viac o možnosti lovu rýb pre radových členov na tejto nádrži.

Reláciu „Na rybách – Petrov zdar!“ si môžete pozrieť na „Dvojke“ v čase:
 
Sobota 23. mája o 13:35 hod. – premiéra
Nedeľa 24. mája o 09:00 hod. – repríza

V prípade, že ste reláciu nestihli, môžete si ju pozrieť v archíve RTVS:
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv?l=n
Zároveň dávame do pozornosti aj kontaktné údaje na redaktora relácie pána Martiša, ktorého môžete kontaktovať v prípade zaujímavých námetov do relácie: redaktor@srzrada.sk, 0948 560 900.

Prajeme príjemné sledovanie!