Činnosť rybárskeho krúžku „Mladý rybár“ pri MO SRZ Kežmarok za rok 2019

Činnosť v krúžku bola v tomto roku veľmi pestrá a zaujímavá. Každý druhý štvrtok patril mladým rybárom v krúžku. Okrem teoretických vedomostí si mali možnosť vyskúšať aj praktické zručnosti v podobe výroby plavákov, rotačiek, mušiek, ale aj zdokonaľovanie sa v rybolovných technikách. Zapájali sa aj do ochrany životného prostredia pri čistení okolia našich krásnych podtatranských vôd.

Svoj čas okrem krúžku venovali deti aj rôznym rybárskym aktivitám, zúčastnili sa niekoľkých podujatí. V máji to boli detské športové rybárske preteky, venované bývalému členovi našej organizácie „Memoriál Františka Cigala“. V mesiaci jún sa 8 detí krúžku zúčastnilo celoslovenskej súťaže v rybolove „Zlatý blyskáč“, z ktorého si priniesli okrem bohatých skúseností aj pekné umiestnenia v jednotlivých disciplínach.

Najväčším úspechom našej MO SRZ Kežmarok je už tradične Detský rybársky tábor, ktorý sa konal prvý júlový týždeň na VN Vrbov1. Deti si prakticky overili svoje zručnosti pri rôznych rybolovných technikách, naživo spoznávali druhy rýb žijúce v tejto vodnej nádrži, učili sa šetrne zaobchádzať s vylovenou rybou i udržiavaním čistoty na mieste lovu i jeho okolia. Spestrením tábora boli ukážky práce našich záchranných zložiek – hasičov, psovodov. O kultúrny program sa postarala naša skvelá super svokra Gizka Oňová, ambasádorka krúžku Mladý rybár, za čo sa jej touto cestou chceme veľmi pekne poďakovať a tešíme sa na stretnutie s ňou opäť o rok. Okrem rybárčenia si deti oddýchli v našom Thermal parku Vrbov a užili si aj teplé dni na kúpalisku.

Po letných prázdninách sa nadšenci pre rybolov opäť stretli v mesiaci október vo vyššom počte, z čoho sa veľmi tešíme, že dnešná mládež má záujem o kontakt s prírodou.

Krúžok Mladý rybár by nemohol pracovať bez podpory výboru, členov rybárskej stráže a všetkých členov MO SRZ Kežmarok, samozrejme bez vedúcich krúžku – Edvina Veselovského, Norberta Scholtza, Františka Karolyiho a Michala Macka. Nemalé zásluhy majú aj niektorí členovia rybárskeho zväzu, ktorí materiálne alebo svojou pomocou prispievajú k úspešnej činnosti.

Deti vždy potešia krásne ceny, ktoré pre nich pripravili naši sponzori:

  • MO SRZ Kežmarok
  • Ľubomír Richtarčík – FOREL-LR“
  • Pavol OravecOR-FISH“
  • Zoltán Nagy –RYPOMIX
  • mesto Kežmarok
  • Thermal park Vrbov
  • Lekárne DR. MAX
  • Branislav Štosel – Herz

Krúžok


Preteky


Tábor


Zlatý blyskáč


Partneri