Európske juniorské majstrovstvá v love kaprov na boilies

Európske juniorské majstrovstvá v love kaprov na boilies, European Carp Fishing Championship for Juniors sú už síce za nami, ale i tak by sme sa s Vami radi podelili o neopakovateľnú atmosféru tohoto jedinečného preteku, ktorý sa odohráva v Českej republike, v srdci Kutnohorska.

Víťazi tohoročnej kvalifikácie na jazere Vacička, Ľuboslav Hmurčík a Šimon Nemec sa svojej úlohy čestne reprezentovať Slovenskú republiku, zhostili naozaj poctivo a prípravu na pretek naozaj nepodcenili. Šťastena pri nich stála i pri losovaní a chlapci si v chráme sv. Barbory vytiahli z osudia lovné miesto č.13. Toto miesto patrí k veľmi obľúbeným a navštevovaným miestam, ktoré pravidelne produkuje veľké ryby.

Ich úsilie a snaha sa im  v prvých hodinách začala vyplácať a chlapci si veľmi rýchlo pripísali cenné body v podobe krásnych „šupináčov“ tesne pod 12kg. Zmena počasia však priniesla i zmenu správania sa rýb a so zvyšujúcou sa teplotou sa kapre stiahli do hlbších partií, odkiaľ ich ostatné tými spoľahlivo odchytávali.

Pre chlapcov to bohužiaľ znamenalo rýchly pokles v bodovacej tabuľke. Nakoniec si tesne pred koncom preteku pripísali cenných 14,36kg bodov, čím si udržali výborné 9. miesto. Celkovo chlapci ulovili päť bodovaných kaprov o celkovej hotnosti 49,62kg, so súčtom troch najťažších rýb 36,98kg.

Za organizačný tým kvalifikácie SJCH a Slovenský Rybárky Zväz, týmto našim reprezentantom gratulujeme a prajeme im veľa úspechov v ďalších rokoch.

Ďalší ročník Slovenskej kvalifikácie sa ponesie v znamení zmien a nových tvárí, na ktoré sa už veľmi tešíme. O mieste konania akcie a jej propozíciách Vás budeme včas informovať.