51. časť relácie „Na rybách – Petrov zdar“

Vážení rybári a členovia SRZ,

Dovoľujeme si Vás upozorniť na blížiacu sa premiéru rybárskej relácie s názvom „Na rybách – Petrov zdar!“, ktorú Vám na televízne obrazovky prináša Slovenský rybársky zväz v spolupráci s RTVS. Pripájame Vám zoznam tém, ktoré sú jej obsahom:

  1. Predstavenie kanálov Dunaja. Podobne ako v jednej z minulých relácií, aj dnes sa vyberieme s pánom Seemannom na Dunaj. Teraz Vám však ukážeme kanály Dunaja a možnosti rybolovu na nich.
  2. Ako vzniká podvodná fotografia. Pán Peter Áč je človek, ktorý sa už viac ako 50 rokov venuje fotografovaniu podvodného života. Je autorom mnohých ocenených fotografií, na ktorých sú zachytené vodné živočíchy. Ako takáto fotografia vzniká, nám porozpráva on sám.
  3. Zarybňovanie násadou pstruha po začiatku sezóny. Aj po začiatku sezóny je potrebné pstruhové revíry opätovne zarybniť. Prečo je to potrebné a akou násadou sa zarybňuje, si ukážeme v MsO SRZ Trenčín.
  4. Zisťovanie potravných možností pre lipňa na rieke Hron. Bentos je hlavnou potravnou zložkou lipňa tymianového. Keďže na rieke Hron bolo v rámci projektu Rok lipňa vysadených niekoľko tisíc označených lipňov, je dôležité zistiť množstvo prírodnej potravy v rieke. Za účasti hydrobiológa sme takýto výskum absolvovali aj my a zistili sme, že potravy pre nich v rieke Hron skutočne dosť.
  5. Lov lipňov v rieke Hron. Počas návštevy rieky Hron sme skúsili lipňa aj uloviť. Lovom nás sprevádzal hospodár MO SRZ Brezno a či bol počas lovu úspešný, uvidíte v našej reportáži.

Reláciu „Na rybách – Petrov zdar!“ si môžete pozrieť na „Dvojke“ v čase:

nedeľa 23. júna o 09:45 hod. – premiéra


V prípade, že ste reláciu nestihli, môžete si ju pozrieť v archíve RTVS:

https://www.rtvs.sk/televizia/archiv?l=n


Zároveň dávame do pozornosti aj kontaktné údaje na redaktora relácie pána Martiša, ktorého môžete kontaktovať v prípade zaujímavých námetov do relácie: redaktor@ssrzrada.sk, 0948 560 900.

Prajeme príjemné sledovanie!