47. časť relácie „Na rybách – Petrov zdar“

Vážení rybári a členovia SRZ,

dovoľujeme si Vás upozorniť na blížiacu sa premiéru rybárskej relácie s názvom „Na rybách – Petrov zdar!“, ktorú Vám na televízne obrazovky prináša Slovenský rybársky zväz v spolupráci s RTVS. Pripájame Vám zoznam tém, ktoré sú jej obsahom:

  1. Predstavenie revíru – Enkláva Váhu. Tento atraktívny rybársky revír obhospodaruje MsO SRZ Trenčín, a podpredseda tunajších rybárov nás ním prevedie.
  2. Zarybňovanie pstruhom dúhovým. Pred spustením hlavnej pstruhovej sezóny sa rybári venujú prevažne zarybňovaniu svojich revírov, a ináč tomu nebolo ani v MsO SRZ Dubnica nad Váhom. Rybárom chcú počas prvých dní dopriať množstvo úlovkov, a preto zarybňujú násadou pstruha dúhového.
  3. Návšteva riečky Handlovka pred pstruhovou sezónou. O tom, že nie všade je zarybnenie potrebné, sa presvedčíme v Handlovej. Tunajší rybári sa o násadu pstruha postarali ešte v minulom roku, kedy Handlovku zarybnili násadou vo veľkosti 5 cm. O tom, že vďaka špecifickým podmienkam sa tu rybám darí, sa presvedčíte samy.
  4. Chov zubáča v podmienkach MsO SRZ Prievidza. Obdobie posledných dní sa ale nenieslo len v znamení pstruhov. V Prievidzi sa hospodár naplno venuje odchovu vlastnej násady zubáča, a ako sa mu darí, nám prezradí sám.
  5. Lov pstruhov. V závere relácie sa vyberieme na ryby. Dobre zarybnená riečka Handlovka nás nenechala chladnými, a tak sme sa tu rozhodli vyskúšať hneď dve techniky lovu – prívlač a umelú mušku. Čo myslíte, podarí sa nám divo rastené ryby oklamať?

Reláciu „Na rybách – Petrov zdar!“ si môžete pozrieť na „Dvojke“ v čase: 

Sobota 27. apríla o 14:00hod. – premiéra

Nedeľa 28. apríla o 09:00hod. – repríza


V prípade, že ste reláciu nestihli, môžete si ju pozrieť v archíve RTVS:

https://www.rtvs.sk/televizia/archiv?l=n


Zároveň dávame do pozornosti aj kontaktné údaje na redaktora relácie pána Martiša, ktorého môžete kontaktovať v prípade zaujímavých námetov do relácie: redaktor@ssrzrada.sk, 0948 560 900.

Prajeme príjemné sledovanie!