35. časť relácie „Na rybách – Petrov zdar“

Vážení rybári a členovia SRZ,

dovoľujeme si Vás upozorniť na blížiacu sa premiéru rybárskej relácie s názvom „Na rybách – Petrov zdar!“, ktorú Vám na televízne obrazovky prináša Slovenský rybársky zväz v spolupráci s RTVS. Pripájame Vám zoznam tém, ktoré sú jej obsahom:

  1. Výlov rybníka Trávnica II. Jesenné obdobie je spájané aj s výlovmi chovných rybníkov, a my ho prostredníctvom kamery odštartujeme neďaleko Nových Zámkov. Výlov prebiehal aj počas pretrvávajúceho babieho leta v teplotách, ktoré dosahovali letné hodnoty. S akými problémami sa počas takejto akcie treba popasovať Vám už ale prezradia odborní pracovníci Slovenského rybárskeho zväzu.
  2. Návšteva MsO SRZ Nové Zámky. Našu prítomnosť na juhu Slovenska sme využili aj na krátku návštevu tunajšej organizácie. Hospodár p. Vašek nás previedol rybárskym domom a najzaujímavejšími revírmi, ktoré majú novozámockí rybári pridelené do obhospodarovania.
  3. Oslava 25. výročia založenia odboru rybárstvo. Stredná odborná škola v Ivanke pri Dunaji je známa tým, že tu študovali viacerí významní absolventi, ktorí sa uplatnili v oblasti rybárstva na Slovensku a v zahraničí. Odbor rybárstvo sa tu vyučuje už 25 rokov, a práve pri tejto príležitosti vedenie školy usporiadalo priateľské posedenie pre spolupracovníkov školy, ale aj pre jej absolventov. Ako obdobie fungovania odboru vnímajú oni a ako sa absolventi uplatnili v praxi sa už dozviete od nich.
  4. Rozhovor s prezidentom SRZ o novom zákone. V nadväznosti na prvú časť rozhovoru s prezidentom Slovenského rybárskeho zväzu RSDr. Rudolfom Borošom z minulej relácie budeme v rozhovore o novelizovanom rybárskom zákone pokračovať. Témou budú predovšetkým hlavné zmeny pri spôsoboch lovu v pstruhových, lipňových a kaprových vodách, ktoré sa rybárov dotknú od 1.1.2019.
  5. Lov rýb s Patrikom Predným a ukážka údenia. Koniec relácie bude už tradične patriť lovu rýb na jednom z revírov Slovenského rybárskeho zväzu. Cieľom budú kapri a loviť budeme na feeder. Priamo pri vode Vám ukážeme aj to, ako jednoducho sa dá vyúdiť ryba.

Reláciu „Na rybách – Petrov zdar!“ si môžete pozrieť na „Dvojke“ v časoch: 

Sobota 20. októbra o 14:00hod. – premiéra

Nedeľa 21. októbra o 9:00hod. – repríza

Utorok 23. októbra o 16:30hod. – repríza 


V prípade, že ste reláciu nestihli, môžete si ju pozrieť v archíve RTVS: 

https://www.rtvs.sk/televizia/archiv?l=n 


Zároveň dávame do pozornosti aj kontaktné údaje na redaktora relácie pána Martiša, ktorého môžete kontaktovať v prípade zaujímavých námetov do relácie: redaktor@ssrzrada.sk, 0948 560 900.

 

Prajeme príjemné sledovanie!